Ски и сноуборд

Само на около 20 километра от град Кюстендил се намират трите ски писти в Осоговската планина. Цените  са символични в сравнение с големите ски центрове като Банско, Боровец и Пампорово. Пътя е добър и се почиства редовно. Ски пистите в Осогово са в непосредствена близост до базата на планинските спасители. За да избегнете инциденти в планината не се надценявайте, съобразявайте се с правилата за безопасност.

 

Ски и сноуборд писта ОсоговоСки писта "Осогово"

Пистата е с дължина 910 метра и широчина 45 метра. Средния наклон е 22 % при денивелация 204 метра. Влекът е тип "Котва" с капацитет 720 човека на час. Скоростта му на движение е 3,6 метра в секунда. Долната станция на ски влекът на 1634 метра надморска височина, а горната на 1838. Дължината на трасето е 913 метра.

Ски писта "Осогово " е с висока степен на трудност и е подходяща за напреднали скиори. Оборудвана е със система за изкуствен сняг и се обработва ежедневно със снегоутъпкваща техника. За любителите на силните усещания ски пистата е осветена за нощно каране.

В съседство се намира "шейнарската писта". Тя е дълга 1300 метра, но наклона е по-малък, което я прави подходяща за не чак толкова напреднали скиори. Ски пистата минава през живописна борова гора.

Ски писта "Осогово" разполага със собствен ски гардероб, който може едновременно да оборудва 30 скиора. При желание може да се организира ски училище за начинаещи.

Любителите на планината могат да се разходят до връх Руен със снегоутъпкваща машина.
В подножието на ски писта Осогово има заведение в което се предлагат топли напитки и храна.
 

 

Ски и сноуборд писта ОсоговоСки писта "Людмил Янков"
/носи името на кюстендилския алпинист, музикант, поет и автомобилен състезател - Людмил Янков-Людмата, участник в експедициите "Лхоце'81", "Еверест'84" и др. в Алпите, Памир и Хималаите. Людмил Янков загива трагично на 17 април 1988 г. заедно със Стоян Наков под връх Камилата в Мальовишкия дял на Рила/

Пистата е с дължина 382 метра и широчина 35 метра. Средния наклон е 17% при денивелация от 65 метра. Влекът е тип "Паничка" с капацитет 720 човека на час. Долната станция е на 1575 метра надморска височина, а горната на 1635.

Ски писта "Людмил Янков" е със средна степен на трудност, но е подходяща и за начинаещи скиори. Оборудвана е със система за изкуствен сняг, обработва се ежедневно със снегоутъпкваща машина и е осветена за нощно каране.
Ски писта "Людмил Янков" разполага със ски и сноуборд гардероб.  При горна станция на влека има заведение в което се предлагат топли напитки и храна.

На ски писта "Людмил Янков" е разположен "Осогово Фън Парк", който предлага на сноубордистите уникални изживявания преодолявайки серията от кинк бокс, кинк рейл, прав бокс, С-бокс, мини бокс и други уреди за начинаещи и напреднали.
За контакт тел. 0889/ 34-64-98 - Янко

 

Ски и сноуборд писта ОсоговоСки писта "Три Буки"

 

Намира се на пешеходния път между хотел "Три Буки" и профилакториум "Три Буки". Най-удобо е да оставите колата си на паркинга на хотела и да продължите пеша. Разстоянието не е голямо, а разходката си заслужава.

Пистата е къса и с малка денивелация, което я прави много подходяща за начинаещи скиори и сноубордисти.

Влекът е тип "рибка" с ниска скорост, което позволява дори и начинаещи деца да се възползват от него.

В долната част на пистата има открита чайна в която се предлагат топли напитки, сандвичи, вино, скара и др.

В близост до ски писта "Три Буки" са изградени няколко места за отдих, барбекюта, места за палене на огън, навеси и др.
За контакт тел: 078/ 522-332 и 0887/ 397-615

 

 

 

 

 

 

Представяме Ви...

Вижте също ...

Сайта Туристическа дестинация Кюстендил е изграден от Студио Видеограф на базата на Joomla!
Всички снимки в сайта са авторски, ползването им с каквато и да е цел е възможно само след писмено разрешение от автора им!